Pamol® ja Pamol® F

Pamol®


Pamol® 500 mg -valmistetta on saatavana sekä nieltävinä tabletteina että sitruunanmakuisina poretabletteina. Aikuisille annostus on 1–2 tablettia 3 kertaa päivässä. Lapsille parasetamoliannos saa olla korkeintaan 45 mg/kg 3 antokertaan jaettuna (eli 15 mg/kg 3 kertaa vuorokaudessa).

Poretableteista parasetamoli imeytyy nopeammin kuin tavallisista tableteista, jolloin lääkeaineen huippupitoisuus saavutetaan 10–30 minuutin kuluessa lääkkeen ottamisesta.


Pamol® -tuoteperhe on saanut itsehoitoon uuden vahvuuden, 1000 mg:n nieltävän tabletin. Pamol® 1000 mg on tarkoitettu nivelrikon, kuukautiskipujen, hammassäryn, päänsäryn, lihassäryn, influenssan ja kuumeen hoitoon.

Pamol® 1000 mg -valmisteen annostus aikuisille on ½–1 tablettia 4–6 tunnin välein korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa. Pamol® 1000 mg -tabletteja voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Pamol® 500 mg, kalvopäällysteinen tabletti


Pamol® 500 mg, sitruunanmakuinen poretabletti


Pamol® 1000 mg, kalvopäällysteinen tabletti


Pamol® F

Pamol® F on dispergoituva eli nopeasti suussa sulava tabletti. Se sopii erityisesti lapsille tai otettavaksi silloin, kun nestettä nielemisen helpottamiseksi ei ole saatavilla. Myös nielemisvaikeuksista kärsiville se on kätevä vaihtoehto.

Lasten vahvuuksina Pamol® F on banaaninmakuinen, aikuisten vahvuuden makuna on mustaherukka. Alle 6-vuotiaille lapsille Pamol® F suositellaan liuotettavaksi lusikalliseen vettä tai maitoa. Tabletti liukenee nesteeseen nopeasti. Lasten Pamol® F -annos määritetään painokilojen mukaan.

Aikuisille Pamol® F 500 mg Mustaherukka

Annostus: 1–2 tablettia 3 kertaa päivässä.

Lapsille Pamol® F 125 mg Banaani

Annostus: 9–16 kg painavat lapset 1 tabletti korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa.

Alle 9 kg painaville lapsille ja jatkuvaan käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan.

Jos lääkäri on määrännyt toisenlaisen annostuksen, on noudatettava lääkärin määräystä. Ota yhteys lääkäriin mikäli lapsen yleistila heikkenee tai oireet jatkuvat yli kolme päivää.


Lapsille Pamol® F 250 mg Banaani

Annostus: 17–24 kg painavat lapset 1 tabletti korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa.

25–32 kg painavat lapset 1-2 tablettia korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa.

33–50 kg painavat lapset 2 tablettia korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa.

Alle 17 kg painaville lapsille ja jatkuvaan käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan.

Jos lääkäri on määrännyt toisenlaisen annostuksen, on noudatettava lääkärin määräystä. Ota yhteys lääkäriin mikäli lapsen yleistila heikkenee tai oireet jatkuvat yli kolme päivää.


Lääkkeen turvallinen säilytys

Muistathan säilyttää lääkevalmisteet lasten ulottumattomissa esimerkiksi lääkekaapissa.

Kuten kaikkia lääkevalmisteita, on myös parasetamolivalmisteita syytä käyttää annostusohjeen mukaisesti. Yliannostuksesta seuraa myrkytyksen riski. Ota aina välittömästi yhteyttä lääkäriin, päivystyspoliklinikkaan tai Myrkytystietokeskukseen, puh. (09) 471 977, jos olet ottanut tai joku muu on ottanut yliannostuksen parasetamolivalmisteita.